Verdenskjent entreprenør ledet gründerkurs i Stavanger

Bill Aulet fra MIT har skapt milliardverdier i amerikanske oppstartsbedrifter. I forrige uke møtte han tidligere Gründerhub-deltakere i Stavanger. (Foto: Sindre Mariero, Justify)

Aulet har lang erfaring fra IBM og flere oppstartsselskaper i USA. Han har skrevet boken Disciplined Entrepreneurship, er i dag professor innen innovasjon og gründerskap ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), og hjelper oppstartsbedrifter verden over med å lykkes.

I forrige uke ledet han MIT Reap Summer School i Stavanger – et kurs som skal løfte norske gründerbedrifter.

– Det var utrolig inspirerende å få lov til å være med på dette. Jeg har lest boken til Bill, og den kan jeg virkelig anbefale. Det å ta del i dette kurset, med så mange andre inspirerende mennesker, har vært helt uvurderlig, sier klokkedesigner Rune Drange, som i vår er en del av Gründerhub i Kristiansand.

Artikkelen fortsetter under SRtv-innslaget.

– Fikk nye ideer

Drange var blant nærmere 90 deltakere på det fire dager lange programmet. Til stede var også Gründerhub-bedriftene Kami Collection, Bon Vivant, Altered Power, AltReal, HenteP og Justify.

– Jeg har ganske grei teoretisk innsikt i rammeverket, men det var nyttig å få diskutert praktisk bruk av verktøyene med de andre deltakerne. Jeg kom tilbake på jobb med flere nye ideer til hva vi kan jobbe videre med, og fikk gode tips fra både deltakerne og Bill, sier Sindre Mariero, chief operating officer i Justify.

Les også:SR-Bank etablerer seg som nasjonal bank for gründere

Artikkelen fortsetter under SRtv-innslaget.

Viktig for Gründerhub

Det er universitetsmiljøene på Sør- og Vestlandet som står bak MIT Reap Summer School i Norge. SpareBank 1 SR-Bank er med som partner.

– Å være en del av dette programmet støtter opp om den jobben vi gjør i Gründerhub. Her samles spennende og driftige folk i et miljø som jeg mener det er viktig at vi er en del av, sier Lene Skjæveland Bø i bedriftsmarked i SpareBank 1 SR-Bank.

Boost AI, også med Gründerhub-fortid, presenterte bedriften sin for deltakerne. Ellers var det MIT-professoren som loset dem gjennom de stegene han mener skal til for å lykkes med en oppstartsbedrift.

– Gründerhub bygger på de samme stegene. Bill er utrolig flink til å formidle budskapet sitt, og jeg tror det å lære enda mer om teorien bak var nyttig både for oss i banken, for tidligere deltakere i Gründerhub og for de andre gründerne som var med, sier Bø.