Nå blir «universets fineste idrettsanlegg» enda bedre

Daglig leder i Sola Fotballklubb, Morten Wiik Larsen, er ikke redd for å skryte av eget idrettsanlegg.

Fotballklubben utenfor Stavanger har akkurat fått på plass en ny kunstgressbane og nå oppgraderes fotballbingen. Sammen gir dette et enda bedre tilbud til de 600 spillerne i klubben.

– Vi har jo universets fineste idrettsanlegg, men bingen har vært det første som har møtt deg – og den har hatt behov for en oppgradering. Den aldri brukt når den står som i dag, så dette vil gjøre området finere og gi de aller yngste et bedre tilbud, sier Wiik Larsen til Ytra.

– Universets fineste idrettsanlegg, faktisk?

– Jaja! sier han – og ler.

Les også: – Jeg får kick av å mestre det som er sykt for andre

Jobber dugnad

Det er blant annet støtte fra Sparebankstiftelsen SR-Bank som har hjulpet Sola FK å realisere de to store prosjektene, hvor den nye kunstgressbanen har fått navnet SR-Bank Mini Arena. I en kommune med drøyt 26.000 innbyggere, gir oppgraderingene flere treningsmuligheter for barn og unge.

SpareBank 1 SR-Bank har i lang tid vært samarbeidspartner med fotballklubben. I tillegg er det finansrådgiver i SpareBank 1 SR-Bank, Tom Erik Maldal, som leder prosjektet med å bygge om fotballbingen. Det gjør den tidligere fotballspilleren på dugnad.

Trenger du støtte til prosjekter? Søk om støtte fra Sparebankstiftelsen SR-Bank

– At han har tatt på seg denne jobben, setter jeg og klubben enormt stor pris på. Vi har en liten økonomi, så det at SR-Bank har vært stabile over tid gjør livet enklere for oss. Det er gull verdt med trygghet når vi skal tilrettelegge for 600 barn og unge hver eneste uke, sier Morten Wiik Larsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HJELPER TIL: Tom Erik Maldal (til venstre) og solabu Ingve Byberg under den pågående renoveringen av fotballbingen på Sola. Foto: Uego.no

For Tom Erik Maldal er det en selvfølge å bidra for klubben han selv har har spilt for.

– Betydningen av Sola som klubb i nærmiljøet er at den gir barn og unge en aktivitet å gå til. Her får alle lov å være med, samtidig som det er lov å bli god. Fotball kan være et fristed for mange, hvor man kun kan tenke på fotball, sier Maldal til Ytra.

Les mer: Derfor bør du søke om støtte fra Sparebankstiftelsen SR-Bank

Tett samarbeid

I slutten av mai arrangerte Sola FK den tradisjonsrike Sola Cup, med 190 påmeldte lag og flere tusen barn og voksne til stede. Samtidig ble også SR-Bank Mini Arena offisielt åpnet.

– I Sola tar de vare på de unge, selv om klubben satser i 2. divisjon med A-laget. Klubben har et attraktivt sponsornettverk, med mange driftige folk, et fantastisk idrettsarrangement i Sola Cup og vi har ansatte som Tom Erik som er veldig engasjerte i klubben. Gjennom Sparebankstiftelsen gir vi tilbake til lokalsamfunnet vi er en del av. Og det skulle egentlig bare mangle, sier Yngve Sørland, som er banksjef ved SpareBank 1 SR-Banks kontor på Sola.