Sjekk tipsene! Dette kan du gjøre hjemme i sommerferien

Skal du på kortreist sommerferie i år? Da er du langt fra den eneste.

Når du tenker tilbake på den beste sommerferien din, er det ikke nødvendigvis de store tingene du husker best. Det er gjerne ikke de nyeste dingsene eller de lange flyturene som setter varige spor. Kanskje husker du best de små tingene. Bølger høye som fjell, trehytta du bygde med bestefar eller øyeblikket da du sto i iskøen ved siden av den du var forelsket i. De beste sommerminnene kan du finne i naboens hage, på stranden eller i kiosken på bryggen.

For å hjelpe deg og familien til å skape flere gode sommerminner, har SpareBank 1 SR-Bank samlet 20 gode tips i en egen sommerferiebok. Last den ned og se hva du og dine kan finne på hjemme i sommer.

Sju av ti nordmenn planlegger å være hjemme i mesteparten av sin sommerferie, og grunnen er rett og slett at vi trives best hjemme. Likevel kan det gjerne virke som om «alle» drar utenlands om sommeren. Vi ser det i sosiale medier og hører om opplevelsene fra sydenreisene.

– Press på familiene

Anne Line Gamlemshaug, banksjef i SpareBank 1 SR-Bank.

– Jeg tror du kan skape minst like bra sommerminner med en ferie hjemme, men vi ser at det er et press på familiene, som skapes særlig gjennom sosiale medier, om å dra på reiser utenlands. Du ser hele tiden hva andre gjør.

– Faktum er at for veldig mange er det en stor inngripen i familiebudsjettet å dra utenlands med fire-fem personer. For mange går inntekter og utgifter i null gjennom året, så det å sette av 20-30.000 kroner til en ferie er det ikke rom for, sier Anne Line Gamlemshaug.

Hun er banksjef ved SpareBank 1 SR-Banks kontor på Sotra utenfor Bergen, og kjenner godt til utfordringene mange familier møter i sommerferien. Noen velger å bli hjemme, ta en kort tur til en familiehytte, til en hytte sammen med venner eller tar en bilferie i Norge.

– Barn og foreldre som har vært på ferie utenlands kommer hjem med mange opplevelser å fortelle om. Men en ferie hjemme kan være spennende det også, og i sommer har vi lyst til å hjelpe med å lage opplevelser som både barn og foreldre kan sette pris på, sier Gamlemshaug.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ETT AV TIPSENE: Slik kan du enkelt se under havoverflaten. Illustrasjon: SpareBank 1 SR-Bank.

Sjekk tipsene

I boken Kortreist Feriemoro har SpareBank 1 SR-Bank samlet 20 aktiviteter for barn og voksne. Kanskje kan disse inspirere til å finne på noe ekstra gøy med familien.

Dette kan dere finne på:

 • Åpne gjenbruksbutikk
 • Ha et barkebåt-race
 • Lag blomsterkrans
 • Ha en konglekiosk og mosebutikk for de minste
 • Lag en hinderløype for raske føtter
 • Kunstnerskole for amatører
 • Samle på ting du finner
 • Utforsk livet under vann med vannkikkert
 • Ha en turbingo
 • Sov under åpen himmel
 • Dra på fotosafari
 • Lag en drage
 • Lag sommerens kuleste såpeboblevann
 • Dra på sølepyttsafari på våte dager

Se alle tipsene og les mer om dem i boken Kortreist Feriemoro fra SpareBank 1 SR-Bank.

God sommer!