– Noe har løsnet i Stavanger

Mens boliger blir solgt raskt og til høye priser i andre byer, har boligmarkedet i Stavanger vært rolig. Nå mener eiendomssjef Christian V. Dreyer at han ser en endring.

I Stavanger er boligmarkedet fortsatt langt unna tidligere toppnivåer. Faktisk er boligprisene i dag 10 prosent lavere enn hva de var for seks år siden. Det har vært mange boliger til salgs i byen og kommunene rundt, og det har tatt lang tid å selge.

Men statistikken for boligmarkedet i juli gjør likevel Eiendom Norge-direktør Dreyer optimistisk.

– Det har vært lite boliger til salgs i juli i Stavanger og omegn. Men ikke siden juli 2009 er det blitt solgt flere boliger i juli enn i år. Det tyder på at noe har løsnet i Stavanger-markedet, sa Dreyer under mandagens pressekonferanse der han la frem utviklingen i boligmarkedet i Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Les også: Dette kan forklare hvorfor boligsalget tar tid

Mange boliger til salgs

I likhet med Oslo, Bergen og Trondheim er trenden at boligprisene stiger moderat i Stavanger. Likevel er det så langt i 2019 lagt ut nesten 400 flere boliger enn antall boliger som er blitt solgt i Stavanger-området.

– Du kan si at vi har et fungerende marked, fordi det selges mange boliger, men jeg hadde nok trodd at tilbudssiden skulle gå mer ned. Jeg venter også fortsatt på effekten av arbeidsinnvandringen. Selv om det selges flere boliger, hadde jeg trodd det skulle gi mer utslag på prisene, sier regionsjef i EiendomsMegler 1, Gaute Thise Jacobsen, til Ytra.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Regionsjef i EiendomsMegler 1, Gaute Thise Jacobsen.

Langt fra rekordnivåene

Boligmarkedet og -prisene var på rekordnivåer i Stavanger-området fra 2011 til 2013. Som Ytra har skrevet tidligere, må de som kjøpte bolig på den tiden regne med tap om de selger i dag.

Jacobsen har sagt at det er lite som tyder på at boligprisene når gamle høyder med det første, men han tror de kan komme til å stige noe i nær fremtid.

– Jeg tror vi vil se at salget i området fortsetter å øke. Gradvis tror jeg også at flere boliger blir solgt nærmere prisantydning, sier han.

Fakta om boligprisene

Oslo: Sesongkorrigert nedgang i boligprisene på 0,8 prosent. Oslo er med klar margin det markedet med mest aktivitet i juli. Nedgangen i prisene kommer etter to måneder med sterk vekst. Mange boliger å velge blant og et stabilt godt marked.

Bergen: Sesongkorrigert oppgang på 0,2 prosent. Stor aktivitet i juli, med mange solgte småleiligheter. Høyeste antall boligsalg i juli siden 2007.

Stavanger: Sesongkorrigert nedgang på 0,1 prosent i juli, men har en langsiktig trend med moderat prisvekst. Vesentlig høyere aktivitet i boligmarkedet i juli enn på lenge.

Kilde: Eiendom Norge