Kampen om arbeidskraften: – Økt press på lønningene

Samtidig som arbeidsledigheten går ned, stiger presset i arbeidsmarkedet. Bemanningsselskapet Eterni advarer mot trenden. (Foto: Eterni)

– Det er vanskeligere å få tak i kvalifisert arbeidskraft nå enn før, og vi ser at presset på lønninger følger etter. For de bransjene som er helt avhengige av utenlandsk arbeidskraft, tror jeg presset vil øke ytterligere, sier Rune Myrseth, konsernsjef i bemanningsselskapet Eterni.

Rune Myrseth i Eterni. Foto: Eterni

Presset i arbeidsmarkedet har vært ett av gjengangstemaene i SpareBank 1 SR-Banks konjunkturbarometer det siste året. Da oljenedturen begynte å gi seg, falt arbeidsledigheten og jakten på den kvalifiserte arbeidskraften skjøt etter hvert fart. Nå er ledigheten nær laveste nivå på 10 år.

– Oljeindustrien kan ha store nedturer, men er kanskje den næringen som nå har mest press på ansettelser. Og selv om det har vært litt avventende innenfor bygg og anlegg, ser vi at det også der er mangel på kvalifisert arbeidskraft. Kronen har svekket seg og østeuropeiske land som Polen tar grep for å hindre utvandringen av unge mennesker. Det gjør at utenlandsk arbeidskraft, som bransjen har vært helt avhengig av, blir vanskeligere å få tak i. For å få tak i de rette folkene, må da bedriftene øke lønningene, sier Myrseth.

Artikkelen fortsetter under sjeføkonom Kyrre M. Knudsens analyse av næringslivet.

– Positivt for Eterni

Eterni har kontorer i de største byene i Norge, samt Polen, Slovakia og Litauen. Selskapet har flest oppdrag og kandidater innen bransjer som nettopp bygg og anlegg, industri, produksjon og mekanisk.

– For rekrutteringsbransjen tror jeg knappheten på ressurser gjør at vi får mye å gjøre. Jo vanskeligere det er å få tak i kvalifisert arbeidskraft, jo mer tid vil bedriftene bruke på rekrutteringen. Det er positivt for Eterni – og positivt for ansatte i vår bransje, sier Myrseth.

Denne artikkelen er en del av SpareBank 1 SR-Banks konjunkturbarometer for høsten 2019. Les mer om utviklingen her.

Ønsker flere i jobb

Fordi bemanningsselskapene er tett på utviklingen i mange ulike bransjer, er det gjerne her man merker opp- og nedturene først. Konsernsjefen forventer at arbeidsledigheten skal holde seg lav fremover, at det vil være store forskjeller mellom bransjene, men at kampen om arbeidskraften vedvarer.

– En ressurs vi absolutt kunne utnyttet på en bedre måte enn vi gjør i dag, er de mange som står utenfor arbeidslivet i Norge. Dette er en sammensatt utfordring som vi kun kan løse i fellesskap, men som kan være viktig for å dekke behovet til bedriftene, sier Rune Myrseth.

Les mer fra konjunkturbarometeret