Gründerhub-prisen: Bedriftene som kjemper om 250.000 kroner

Ni selskaper fra Bergen, Kristiansand og Stavanger kjemper om å vinne Gründerhub-prisen 2019.

Tirsdag 24. september kåres vinneren under Nordic Edge-konferansen i Stavanger. Bedriftene har kvalifisert seg til finalen ved å vinne hvert sitt Gründerhub-kull i Bergen, Kristiansand og Stavanger. Gründerhub-prisen går til den aller mest spennende og solide bedriften i årets program.

Se listen i bunn av artikkelen.

– Noen av finalistene hadde gjort litt da de kom inn i programmet, andre har endret ideen sin radikalt fra start til slutt. Dette er driftige folk, mange av dem unge, med stort potensial. Flere av selskapene i finalene kan lykkes med hele verden som markedsområde, sier Gründerhub-ansvarlig i SpareBank 1 SR-Bank, Lene Skjæveland Bø, til Ytra.

Artikkelen fortsetter under innslaget med Zendera – 2018-vinneren av Gründerhub-prisen.

Kan skape flere arbeidsplasser

Det er Sparebankstiftelsen SR-Bank som deler ut Gründerhub-prisen på 250.000 kroner. I tillegg har alle de ni finalistene fått 50.000 kroner av stiftelsen som vinnere av sitt kull. Og som om ikke det er nok, har Sparebankstiftelsen SR-Bank gitt 2,2 millioner kroner til Gründerhubs videre arbeid for gründere, vekstselskaper og innovasjon.

– Det er fullt mulig at flere av selskapene som er i finalen utvikler seg til å bli større arbeidsplasser. Derfor blir det spennende å følge dem også etter prisutdelingen under Nordic Edge, sier Bø.

Kobler vekstbedrifter med investorer

Nordic Edge er en tredagers konferanse for teknologi og innovasjon for smarte byer og samfunn. I år arrangeres Nordic Edge fra 24.-26. september i Stavanger, og SpareBank 1 SR-Bank deltar med en egen oppstartslandsby.

– Her vil du finne gründerselskaper fra en rekke ulike næringer. I tillegg er Monner og FinStart Nordic på plass, som er to selskaper som kobler bedrifter med vekstambisjoner sammen med investorer for å utvikle dem videre, forklarer Erik Sevild, direktør for forretningsutvikling i SpareBank 1 SR-Bank.  

Disse kan vinne Gründerhub-prisen 2019:

VOED – Tar sikte på å revolusjonere markedet for videoredigering på mobil. Voed tilbyr en plattform som gjør det enklere å fortelle historier med video, samtidig som du får tilgang til alt du trenger på én plass. Da går det kort tid fra opptak til publisering i sosiale medier.

AltReal – Har utviklet applikasjonen Svipp-in. Denne skal motivere mennesker til å møte opp på rett sted til rett tid. Svipp-in skal engasjere mennesker ved å gi virtuelle belønninger gjennom gamification og poenggenerering. Dette kan senere veksles inn i virkelige verdier.

HenteP – HenteP sørger for at du blir kvitt panten, at flaskene blir gjenvunnet og at pengene du gir brukes til å støtte lokale lag og foreninger. En vinn-vinn-vinn-situasjon.

Bon Vivant – Bedriften utvikler utstyr for den profesjonelle matindustrien. Mesterkokk Silje Merethe Fossnes har utviklet en knivslire som desinfiserer kokkens kniv. Dette sikrer at kniven er ren når den brukes til ulike ting på restaurantkjøkkenet.

DIGme learning – Har utviklet et verktøy som gir barn muligheten til å lære å lese og skrive ved hjelp av teknologi og aktivitet. Koding, gamification og samspill skal bidra til å gjøre læringen gøy.

Agrosense – Gründer Einar Vastveit har utviklet droneteknologi som overvåker bondens åker og gjør jobben enklere. Ved hjelp av teknologien til Agrosense kan bonden spare miljø og øke produksjonen.

Shrimpvision – Selskapet skal drive med oppdrett av tropiske reker på land i Norge. I dag er produksjonen av disse rekene lite bærekraft, men ved å levere ferske, sunne og kortreiste tropiske reker skal Shrimpvision endre på dette.

Dynaspace – Rekeindustrien er avhengig av oppdatert informasjon for å kunne ta raske og effektive beslutninger. Ved hjelp av satellitter og maskinlæring vil Dynaspace hjelpe rekeprodusenter å optimalisere produksjonen.

Davit Norway – Har utviklet kraner for båter på offshoreinstallasjoner og skip. Fordi dagens daviter er vanskelige å vedlikeholde, har Davit Norway utviklet det de mener er bedre systemer for å løfte båter av offshoreinstallasjoner og skip.