Shrimpvision vant Gründerhub-prisen

Med ferske, lokalproduserte tropiske reker, vil Bergen-selskapet Shrimpvision utkonkurrere importert scampi fra Asia.

Tirsdag fikk gründerne Sjur Øyen, Tarald Kleppa Øvrebø og Tord Teigstad nok et bevis på at ideen deres er spennende. Etter en intens finale mot åtte andre gründerbedrifter fra Stavanger, Kristiansand og Bergen, stakk Shrimpvision av med Gründerhub-prisen 2019 og 250.000 kroner fra Sparebankstiftelsen SR-Bank.

– Dette var veldig kjekt. Det er gøy å få denne anerkjennelsen og at andre har tro på prosjektet. Nå er jeg mer motivert enn noen gang, sier Tarald Kleppa Øvrebø til NRK Rogaland.

Shrimpvision bygger for tiden et småskala-anlegg for oppdrett av tropiske reker i Bergen. Dette gjøres i samarbeid med Universitetet i Bergen og genetikkelskapet Benchmark, som skal stå for leveransen av rekelarver.

Målet er å produsere bærekraftige og sunne reker som kan være et bedre alternativ enn frossen scampi levert fra Sørøst-Asia.

– Det gjenstår litt fintuning på anlegget, før vi deretter må få inn vann og satt opp alt det tekniske. Når det virker blir det nye rekebarn i Bergen, sier Sjur Øyen.

Artikkelen fortsetter under lenken.

Har avtaler med Bergen-restauranter

Sammen med Øvrebø har han utdannet seg til sivilingeniør i havbruk og sjømat ved Universitetet i Bergen. Sistemann på laget, Tord Teigstad, har fagbrev i akvakultur og lang erfaring fra oppdrettsnæringen.

Shrimpvision har fra før fått én million kroner fra Forskningsrådet, og allerede før produksjonen er kommet i gang, har de tre fått på plass intensjonsavtaler med noen av sjømatrestaurantene i Bergen. Interessen for kortreist scampi virker å være stor.

– Det er stadig flere restauranter i Norge, Norden og i Europa som ikke vil ha scampi på menyen. Men det er en god sjømatvare. Hvis vi kan få til å produsere den på en bærekraftig og sunn måte i Norge, med denne typen teknologi, ser vi et stort potensial i det, sier Øvrebø til NRK Rogaland.

Disse vil du høre mer fra

Selv om det var Shrimpvision som stakk av med prisen og pengepremien, var det hard konkurranse om seieren under Nordic Edge-konferansen i Stavanger. Selskaper med alt fra videoredigeringsapp, kokkeutstyr og multidigital lekekloss til panteløsninger, droneteknologi og gamification kjempet om Gründerhub-prisen 2019.

Voed, Svipp-in, HentePant, Bon Vivant, DIGme learning, Agrosense, Dynaspace og DavitNorway er navn du bør merke deg – og gjerne lese mer om – for disse vil du høre mer om i tiden som kommer.