– En drøm å jobbe sammen

Veien fra Modalen til SpareBank 1 SR-Bank er ikke åpenbar, men Uni Micro er klare for å slå fra seg og gi små og mellomstore bedrifter et konkurransefortrinn.

Uni Micro er i dag blant Norges ledende leverandører av programvare for økonomi og administrasjon. Selskapet ble grunnlagt i Modalen og har i dag 110 ansatte. Det er nesten en tredel av antall innbyggere i Hordaland-kommunen.

– Vi er likevel en relativt liten aktør, og var derfor spente på hvordan det ville bli å jobbe med et stort konsern som SpareBank 1 SR-Bank. Jeg skal innrømme at en bekymring var at vi skulle bli fortalt hva vi skulle gjøre, men fra første dag har vi møtt en samarbeidspartner som tar oss på alvor, har stor respekt for vår kunnskap og som er interessert i å skape dette sammen, sier Kjartan Brurås Solvi, viseadministrerende direktør i Uni Micro, til Ytra.

Les også: Dette er Bank + Regnskap

MOBILOVERSIKT: Slik ser dashbordet ut for SR-Bank Regnskap på mobilen. Skjermdump: SpareBank 1 SR-Bank

Lansering på trappene

4. november ble SR-Bank Regnskap lansert. Det er en regnskapsløsning drevet av Uni Micro, som skal gjøre hverdagen enklere for SpareBank 1 SR-Banks bedriftskunder.

– Det vi er helt sikre på er at vi kommer ut med ett av de sterkeste produktene på markedet. Vi tar hensyn til både den profesjonelle brukeren og den som har mindre erfaring. Her kan oppstartsbedrifter og bedrifter i vekst få stort utbytte, sier Solvi.

– For oss har det vært en drøm å jobbe med Uni Micro, et selskap som har bygget stein på stein for å lykkes. Vi er to kulturer som passer godt sammen, og det vi skaper er for oss et viktig steg for å bli en enda bedre alliert med små og mellomstore bedrifter, sier Møyfrid Risdal i SpareBank 1 SR-Bank til Ytra.

Les også: SR-Bank etablerer seg som nasjonal bank for gründere

– Skal vokse med bedriftene

SpareBank 1 SR-Bank og Uni Micro innledet et samarbeid etter at førstnevnte kjøpte opp Agder Økonomi våren 2019. Når partene lanserer SR-Bank Regnskap, er det med mål om å gi kundene et brukervennlig regnskapssystem, som er så enkelt at hvem som helst kan holde orden på eget regnskap.

Gjennom kundekonseptet Bank + Regnskap får bedriftene banktjenester, regnskapssystemet SR-Bank Regnskap og rådgivning på samme sted. Dette gjør det mulig for bedriftene å velge selv hvor mye de vil gjøre av regnskapet.

– Bank + Regnskap samler banktjenester, regnskapssystem og regnskaps- og rådgivningstjenester fra samme leverandør. Kunden får alt på ett sted: Innsikt i bedriftens økonomiske situasjon, rask tilgang til råd og tips og enkel tilgang til våre tjenester når kunden har behov for det. Vi får en fullverdig tjeneste som kan vokse med bedriftene, sier Risdal.