-Tro på deg selv, før andre gjør det!

Lila ble i januar tildelt et G9altstipend fra SpareBank 1 SR-Bank på 100.000 kroner. Pengene skulle brukes på reiser og utstyr, men i sommer fikk hun en avtale som endret alt.

-Da jeg skrev søknaden brukte jeg egne penger til å reise, og hvis jeg skulle spille inn musikkvideo så måtte jeg spytte inn dette selv. Noe er brukt til dette, men i sommer begynte min kontakt med Made Management. Dette har forandret alt, og pengene fra G9alt står derfor på en konto merket utstyr og lignende som jeg trenger, og som jeg ikke får dekket gjennom kontrakten min med Made, forteller Lila Elveseter Abrahamsen med artistnavnet Lila.

Søk G9alt før 24.11.2019

Lila er fra Lyngdal og begynte sangkarrieren så smått som niåring. Julen 2009 fikk hun i gave å få synge i et platestudio. Resultatet ble sangen «Give your heart a break». Da sangen ble lagt ut på YouTube et par år senere fikk hun en massiv respons fra hele verden. Bare 12 år gammel, som den yngste noensinne, fikk hun platekontrakt med Universal Music. Hennes største hit på Spotify, Don`t let go er streamet 8,7 millioner ganger. Made management som hun nå har signert kontrakt med er det største management-selskapet i Norge, og har artister som Sigrid og Aurora under sine vinger.

-Kontrakten er det beste som kunne skjedd. De som jobber der, jobber nå for min karriere. Det har vært stille fra meg en stund og det er fordi jeg jobber med å skrive en masse låter. Made skal hjelpe meg å etablere meg som artist. Planen er å komme ut med musikk i slutten av neste år eller 2021. Da skal vi slippe en skikkelig musikalsk bombe, og ha flere låter å følge opp med etterpå.

Lila går på videregående skole i Kristiansand, men det er en utfordring å balansere sangkarrieren og fullføringen av videregående.

 -Jeg reiser mye. Det har sine ulemper, som at du faller litt utenfor gjengen og må ofre mye av det sosiale. Samtidig gjør skolen tilpasninger. Jeg tar de sju viktigste fagene som gjør at jeg kan begynne å studere etter fylte 23 år.

Hvordan utvikler du talentet ditt?

-Jeg har mange mål, har lyst å lære meg å spille et instrument og skrive gode låter. Jeg vil fortelle historier på en god måte, være treffende og at hvert eneste ord skal telle. Mangamentselskapet hjelper meg også å utvikle med som liveartist og i studio.

Vil være et godt forbilde

Musikken har alltid vært der for Lila. Det har vært hjertet og drivkraften så lenge hun kan huske. Hun elsker når folk samles om musikken hennes. Samtidig velger mange med den samme lidenskapen å holde musikken som en hobby og sikter mot en «vanlig jobb», det gjør ikke Lila.

-Lila, du har evne til å bli det du vil, har folk rundt meg pleid å si. Ja, jeg kunne sikkert blitt advokat eller hatt en ansvarsfull jobb i kommunen. Det er viktige, skikkelige og trygge jobber. Men jeg mener det kan være like meningsfullt å nå ut med viktige budskap og være et forbilde. Smarte folk er ofte litt mer stille, og tar ikke like mye plass for å påvirke unge, jeg mener det å kan ha en stor verdi å være et godt forbilde for andre.

Det har vært en øvelse for jenta fra Lyngdal å snakke om seg selv som et forbilde og et talent, men som artist har hun lært at hun må ha troen på seg selv for å lykkes.

– Du må tro på deg selv, gjerne før andre har det. Du må minne deg selv på hvorfor talentet ditt er verdt å satse på og at det du holder på med er viktig. Det jeg skriver om skal komme fra hjerte og være ekte. Det skal treffe folk.